Pages

Thursday, August 26, 2010

TAK KAN BERAKHIR...

erm..sikit punye baik aku post kt fb ttg si lady gagap tu...
lagu alejandro yg mmg berkisahkan yg si gagap ni protes pd tuhan..
g tgk sndri lgu tu..tgk sekeliling set up video klip tu..
jgn men tgk aje..cube fhm..
then...
dtg lh insan t'plh beri komen...

makhluk terpilih:
it doesnt make any differences. a song is just a song. every song has a hidden meaning, just because this one is extremely heavy that doesnt mean the purpose of creating it is to leave a negative impression or interpretation. highlight, songs were created for entertainment purposes.

aku jawab:
yes..it do make a different..reminder only given to those who want to see..want to hear and don't want themselves to be fooled..a song..it's not only to entertain..but..it's also a medium to spread the msg..repeat..this reminder for those who don't want to be fooled..if u 1 of them and happy coz other party can manipulate u..so go on with your style and don't bother about the reminder.ok..

kwn aku jwb:
I agree with her...a song is no longer just a song if there's a hidden meaning behind it. If u choose not to believe, then only Allah can help you...may he grant you hidayah...amin..

hey cik kak..cik abg...
sblm komen..dan men komen aje...
sile bt sdkt research..
sile lh bkk sikit mate yg asik nk tdo tu..
sile lh korek telinge yg kian nk pekak tu..
sile lh asah skit otak yg nk b'karat tu..

klu org nasihat..at least dgr dulu...
u ingt u hdp ni menongkat langit ke cik kak..??
u lupe ke yg skrg ni dh akhir zmn..
ke u duduk dlm zmn u sndr..??
hey..wakeup lh...

ke u bkn org islam..??
name bkn men lagi mcm org islam..
klu u rse u org bkn islam pn..sile bt sedikit research ttg islam..
then..bru u akn tahu ape yg org islam ptut hindarkan..

hey dude...
thy are trying to poison ur mind..
trying to put another believe in ur faith..
they know u well..sbb tu they know how to control u...
u don't know them bcoz u decide not to know them..
because..u are juz a stupid follower...
change ur mind and view about ur surrounding lh okke..??


THE ARRIVAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


( SENI BINA YG JUGA SIMBOL MATAHARI BAGI PENGAMAL2 AJARAN PURBA..ALERT LH DGN KEADAAN SEKELILING)
Semalam aku marathon tgk all the video of the arrival…
Sedang2 terleka dgn keindahan dunia yg sementara..nasib bek ade video ni utk sedar kn dri lena yg amat pnjg…
Pergh..mukadimah b’bunge2…
Aku rase org2 yg bergelar muslim tau ape itu dajjal…
(klu xtau..sile google..jgn war2kan kepada umum bahawa anda tdk tahu..)
Aku bkn org alim ulamak atau tokoh agama utk ulas perkare ni…
But..aku hnya seorg insan yg ingin hidayah dari yg Maha Pencipta..
Video2 yg aku ckp td tu..bgos utk korg sedar yg kite smua dh diambang kiamat..
‘Bkn diambang merdeka ye..’
Bln2 puasa yg cukup mulia ni..aku hrap diri aku dgn kwn2 yg len tmbh2 kn amal..
Dan jugak plg pntg kukuhkan iman kite yg rapuh ni…
Semoga kite bkn dari kalangan org yg t’pedaya dgn dajjal..
Knapa aku ckp mcm ni..???
Yelah..jgn ingt, hnya kerana dlm ic korg ade t’tulis perkataan islam,
Korang akn mati dgn care islam…
No..no..no..
Itu bkn jaminan…
Penjamin sbnr adalah iman,taqwa…iman xde t’tulis dlm ic okke..??
So..kite sbgai hamba yg selalu bt dosa ni,moga2 diberi hidayah..
Ckp psl dajjal..xkn xmo ck sal imam terakhir kite…imam mahdi..
Yelar kn…dh ckup sedia ke kite dgn kdtgan beliau..??
Aku..??fuh..scara jujur nye..blm…
Korg..??entah lh..tnye diri sndr..harap2 kite xt’silap dlm memilih..
Aku suggest kn korg tgk the arrival ni…
at lest ade sedikit ke alert an difikiran kite smua
ni link nye...
jom kite same2 doa..supaya kite smua bangun dari lena yg panjang td..

Friday, August 20, 2010

Arrange married???


Ape yg korg rse bile tjuk ni tbe2 t’kuar mse korg tgh borak2 dgn rkn sebaya korg..??
Ape korg nk ulas..?
Lau aku…aku ckp..wah..hepinye…sonok pe..
Lpas kawen bru b’cnte…
Sweet kot…nk tgur2 pn alahai malu2 tenggiling…
Nk pndg pn men curik2..malu lh katekan..
Ade kwn aku ckp…fuh..no way kot..
Diorg kawen dgn plhn sndri…
Aku..??actually..aku xtau gk ape akn jd klu aku kawen dgn situasi di atas..
Even aku ckp “wawwwwww…bestnye…”
Tpnye..in real situation..blh ke ckp mcm tu…
Ish3….btol3 entah…
Siyes xtau ape prasaannye..
Best ke..sedeh ke..
Yelar..korg pk lh kn..kot2 org tu ade yg istimewa dh ke..
Pastu kne lak pkse kawen dgn kite yg xseberapa ni..
Adesssss…mampu ke nk pndg muke org yg kite xcnta hri2..??
Org kate cnte blh dipupuk..
Yeke..??ye kot…xtry lg…mane nk tau kn…
Tp..situasi b’cnte lps kawen tu mmg best…best klu slbm kite kawen tu..hti kite xde cnta len..
Kirenye..cinte kite mmg khas lh utk bakal suami..wlu blm knl org tu…
Erm…tp..cube bygkn..korg dh syg org len..tibe2…korg kne pkse dgn mak bapak korg utk kawen dgn org len..
Pergh…nanah siut..
Mau lari dri umah ni…
Kawen..kawen..complicated nye…xmo kawen lh…
Erm..mak aku mrh lak aku ckp mcm tu..
Yelar..dye kate..nk jgk tgk ade org jge aku..
Mak..kak long blh jge diri sndri…
Hehehe…
Tah..ade jodoh..kawen lh..
Xde jdoh..diam aje..
Weeeeeeeeeee…

sgt2 suke lgu nieh...

video

Wednesday, August 18, 2010

ketentuan atau hanya kebetulan???

kita bertemu...
kebetulan ke ketentuan??

kita bercinta...
kebetulan ke ketentuan??

kita berjauhan..
kebetulan ke ketentuan??

dan akhirnya..kita berpisah...
kebetulan ke ketentuan??

adakah semuanya ketentuan atau sekadar kebetulan..??
slalu aku tnya soalan ni kot..
ade pertemuan yang tercipta..dan ade perpisahan yang ditakdirkan...
untuk ape..???

owh ye...sokmo aku tnya...
kenapa aku bertemu dgn dia jika semata-mata untuk berpisah..??
slalu lh gk perah otak pk jwpn..
kdg2 rse sedih..kecewa of course..
but..kenapa nk sedih..??
(bkn sng kot nk cover sedih)

ye lar....kn tuhan lbh tahu apa yg kite perlukan..
Dia memberi apa yang hambaNya perlukan..bukan yg hambaNya inginkan..

mmg aku slalu jmpe "not the right guy"..
and kdg2 ade yg blame aku knapa plh "dat guy"..
erm..bkn aku plh...if aku blh avoid dari bertemu dgn "guy" seperti itu..
mmg dh avoid..tp..apekan daya...setiap perjalanan hdp kite ni bkn kebetulan..
tp..ianya satu ketentuan...

tuhan tahu aku perlu lalu smua ni..
lalui kekecewaan..kesedihan..dan..byk jgk kegembiraan..
because..Allah lbh tahu..

bkn nye aku nk sgt fall in love and then get frustrated..
sape nk..
tp..Dia tahu aku perlu smua tu..


k..k..xmo ckp sal cintan cnton ni..
try to think...kite bertemu dgn kwn2 kite..
kebetulan ke ketentuan??

kita dpt ke sana ke mari..
ketentuan ke kebetulan..??

segala2nya yg berlaku adalah dgn kehendak ALLAH..
aku ingt lg tok aku ckp..
"xkn melayang sebutir habuk jika tidak dgn izinNya"
so...every small thing yg berlaku..
jgn kite mengeluh...
(ingt tu dahlia weh..jgn mrh2 klu bas lmbt dtg)

too much thing yg aku appreciate dri kisah silam aku...
who cares??aku care...
coz Allah cares..

life is a journey kn..??
aku tgu aje ape yg bakal dtg..
sbb aku yakin..Dia akn bg yg terbaik..
wlu aku sakit..bengang ke..sedih ke..gembira ke..
Dia lbh tahu kemana aku harus mengadu...

erm..aku xckp sng utk terima aje segala2nya dgn pasrah...
kena didik diri okkey..??
didik supaya redha..
akn dtg hikmah dri setiap perkara yg t'jd...

thanx ALLAH....

Tuesday, August 17, 2010

jeles nye...

pergh..giler menyirap kejelesan aku...
jeles nye dowh...
giler jeles...
aku jeles...
erm...cm mne nk ckp ek..
aku jeles...
tu jerk...

mmg xde ape2 yg len pn aku nk ckp...
aku juz jeles...tu jerk...
ok2..
dah ar...
aku jeles...
hukhukhukhukhukhuk...

erm..kuat gk aku jeles...
suke ati lh kn...
saje je nk jeles...
k..thanx kerana membace...

hikhikhik...
sebenarnye..bkn jeles...aku bosan...
sile gantikan perkataan jeles tu dgn bosan k...
thanx skali lg..

Sunday, August 15, 2010

IANYA SANGAT INDAH...

indahnya keperitan...
indahnya penderitaan..
indahnya dugaan..
indahnya kesusahan..
indahnya setiap kejadian...
ya..indah sungguh kurniaan tuhan...

kerana dulu...
pernah aku mengeluh kerana keperitan..
pernah aku menangis kerana dugaan...
pernah aku menyesal kerana kesusahan..
pernah aku mempersoalkan kejadian...

namun...aku terlupa..
kerana keperitan itu aku belajar...
kerana dugaan itu aku sedar..
kerana kesusahan itu aku bangun dari lena..
kerana setiap kejadianMu itu tidak pernah sia-sia..

kini..
aku lebih rela melalui keperitan..
lebih rela diduga..
lebih rela ku harung kesusahan..
lebih rela merasa derita..
sekiranya itu menjadikan aku tidak pernah leka dari mengingatiMu..

sesungguhnya..Engkau maha penyayang...
walau adakalanya aku terleka..
Kau tidak pernah lupa..
tatkala aku alpa..
Kau berikan aku cahaya..

ya..aku hanya insan biasa..
terlalu banyak kelemahan..
terlalu banyak kekurangan..
sedarkanlah aku ketika aku terlupa..
bangunkan aku ketika aku terlena..

ya Allah..takdirkan kepadaku pembimbing supaya aku dekat denganMu..
temukan aku dengan insan yang sentiasa mengingatkanku kepadaMu...
jodohkan aku dengan insan yang jua mencintaiMu..


ya Allah..jadikan aku hamba yang redha..
jadikan aku hamba yang pasrah..
jadikan aku hamba yang sabar..

kerana..setiap segalanya ada tersimpan hikmah..
sejauh mana aku pergi..
dekatkan aku kembali...
setinggi mana aku terbang..
ingatkan aku kepada sarangku..
kerana..aku tidak mahu terleka selama-lamanya..

Wednesday, August 11, 2010

~~AKU PERLUKAN CINTAMU~~

Hati ini sunyi..
Hati kosong..
Hati ini sayu..
Hati ini gelisah..
Hati ini gundah..
Kerana..aku perlukan cintaMu..
Wahai pemilik cinta..pemilik jiwa..
Dengarlah hati ini merayu..
Gapailah lambaianku sewaktu aku tenggelam dalam keindahan syurga sementaraMu..
Tariklah aku ketika aku tergelincir dari landasan imanku..
Temani hatiku apabila aku sedang ketawa atau berduka..
Peluklah aku ketika aku sedang bersujud padaMu..
Supaya aku dapat merasakan kehadiranMu di setiap aliran darahku..
Supaya aku tidak pernah lupa bahawa Engkau sentiasa ada untukku..
Supaya aku tidak pernah terleka setiap kali kebahagian itu datang padaku..
Wahai tuhan..ampuni aku..
Kerana adakalanya aku terleka..aku terlupa bahawa Engkau tidak pernah meniggalkan aku walau sedetik..
Ya Allah..kurniakan padaku cinta..
Cinta kepadaMu..kerana aku memerlukan cintaMu..
Aku hanya hamba yang mendambakan belaian rohani dariMu..


Wednesday, August 4, 2010

AKU BENCI!!!!!!!!

Aku benci apabila kau ucapkan cinta
Aku benci apabila kau kata kau rindu
Aku benci apabila kau bersumpah setia
Aku benci apabila kau taburkan janji-janji indah
Aku benci apabila kau memberikan aku harapan
Aku benci apabila kau memujuk ku sewaktu aku menangis
Kerana aku tahu dan kau pun tahu
Bahawa segala-galanya adalah penipuan
Sebanyak mana aku membenci perlakuanmu,
Sebanyak itu lah aku merana kerana penipuanmu.
Jangan kau berpura-pura mencinta jika di dalam hatimu tiada aku
Jangan kau berpura-pura merindu jika di dalam jiwamu tiada aku
Jangan kau mudah menjanjikan sesuatu padahal kau tahu kau tidak mampu
Jangan kau bersumpah kerana sumpah itu akan memakanmu
Jangan memujukku menangis kerana kau tidak akan faham deritaku
Kerana kau tidak tahu apa yang aku tahu
Kau tidak tahu apa itu cinta
Kau tidak tahu apa makna kejujuran dan kesetiaan
Dan juga kau tidak tahu apa itu keikhlasan.

Tuesday, August 3, 2010

MENYEPIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!

erm...rse nye da lme xtulis blog...
semangat nk
mengarang tu ade..tp..broadband mmg cm ape tah..
lembab giler..
kdg2..bengang kt broadband smpi rse nk menangis aje...
eeeeeeeeeeeeee....geram...

ok2....kire setel ar crite bab beruk band tu...
hehehe..ni nk citer sal last week...balik kg..
besh nye...jmpe mak..adik2..hehehe
rndu nk buli adik2 ku..

aku balik kg..dgn tasnim...dye nk format l.top dye dgn cousin aku..
so..alang2..g lh menjelajah kg aku yg kt raub tu..
lme xjmpe tok aku..mmg rndu..
dpt lh lpas rndu kt dye..
hehehehe...

motif ke-2 utk blik kg ni sbnrnye nk g carik durian..
wah...durian kt kg aku da majuk..
tp..xpe..buah dokong msh ade utk di cari..
so aku and nim pn g lh msuk dlm utan..
dh lme seyh xredah utan..klu dulu..mmg tu tmpt aku main pondok2..
skrg ni..giler tebal utannye..

huh...da lme xjd heroin pnjt pokok...so..aku dgn gagah cmpur gerunnye..
tabahkan ati g pnjt pokok dokong..
hahaha..dpt lh dlm sebakul..ckp lh kn..
nim pn sgt b'smgt dlm objektif m'cri buah..


ni gmbr kt depan laman umah tok..



yang ni gmbr buah yg kami kutip..tu cik nim tgh pungut buah..



dalam utan..hehehe..ok x gaye mcm ni..?


ni tgh bt persediaan nk pnjt pokok..


b4 kami balik ke bentong and raub..jumpe m.cik tua ni dulu..rnduuuuuuu...