Pages

Friday, February 4, 2011

one more time???

ok..done..
fed up.
give up..
frustrated..
bengang..
mengeluh..
sakit hati...
dan dalam hati ade rase bengkak sikit...

KENAPA dahlia oi.??????????

ha..henset aku hilang lagi..
pergh...giler menyirap jiwa aku..
mase nk balik ke bentong..dari kl..
ha..bwk lgi beg byk2..
xsedar org duk seluk beg..amek henset..
hilang..
owh...thanx lah si penyeluk beg...
aku mmg beli henset tu utk ko pun...

mmg aku rase hdp aku ni xadil..
byk bnde yg aku hilang..
why..????
ape kena dgn aku..??
asik aje bermalang2 ngan...
(mgkn salah satu cara Allah nk bersihkan rezeki kot..)

ok2...at first..
at first lah k...aku mmg rase bengang sampai nangis2 mate bengkak..
henset ayah aku bagi tu...
ok2..
aku cube bertenang...
kalau skali dua henset aku jdi korban org yg pnjang tgn, xpe gk..
da berkali2..
ibarat ade tampal kt dahi aku ni

"SILA LAH AMEK BARANG2 BERHARGA AKU"

what the cake..??
urghhh..
 then..then..
aku cube lah relax..relax smbil tenung2 ikan dlm akuarium ayah aku..

cube muhasabah hati dan diri...
ok..aku xpatut rase takdir tu xadil utk aku..
kan Allah dh tentukan takdir setiap org tu..
selepas DIa dah siap2 pertimbangkan segala2 aspek..
kn Dia maha tahu..
kenapa aku nk marah2..
aku xde hak lgsg nk marah2...
aku ni juz manusia biasa aje..

aku stakat hilang henpon aje kn..??
org yg kt palestin..
hilang mak bapak..hilang anak..wan..atok..nenek.kawan2.
kn life aku lbh better dari diorg..

aku ade family..

tgk diorg..family hilang dpan mate..
kn itu patut buat aku rase bersyukur...

tgk ni..kt malaysia..makan siap men suap2..

tgk ni lak...makan pun kena kutip2 atas lantai...

ni lagi satu..kan patut aku syukur...aku mkan pakai cukup mak ayah aku bagi..
stakat ni...xperlu lh aku mkn kutip2..
perut pun sampai berlipat2...
byk kn nikmat tuhan bagi kt aku sbnrnye..

tgk budak ni...kecik2 lagi dah kena acu senapang..budak kecik je pun..

ha..tgk aku...siap leh g mkn mekdi lagi..gather2 dgn kwn...ingt budak kecik kt atas td tu blh ke g shopping complex g mkn mekdi men bowling??xlupe jgk smbil usha2 cd cetak rompak kt tgkt 3 kt time square..

betul x..??kite patut syukur kn..??
kite dalam keadaan baik aje..

gmbar ni buat aku sedih...punye lah diorg ssh nk makan...

ha..tgk nikmat tuhan bagi..relax aje aku smbil mkan2 puding buatan jejaka kacak dlm kelas aku...

tgk...bandingkan..betapa tuhan terlalu banyak bagi nikmat berbanding derita...
sikit aje kan..??
relax lah...
dugaan yg tuhan bagi tu...
utk kebaikan aku jgk kn..??
ade lah tu hikmah nye...

aku xsepatutnye..mrasa sikit pun perasan putus asa kn..??
sbb tuhan kn ada..
erm...harapan aku...
semoga tuhan bukak hati aku dgn smua org yg aku knl..
guide us pliss ,Allah..

syukur lah wahai hati...sekurang2 nye..ko tidak perlu melihat panorama yg memilukan..



sungguh lah aku ni xlayak utk merungut..
hukhukhuk...
walaupun itu ini benda yg hilang...
tp..masih banyak benda yg masih aku miliki...
aku ada fmly...
kawan2...
ada rumah...(tumpang mak ayah lagi lh tapi nye)..
ni dh cukup utk buat aku rase lengkap...
xcantik mcm lisa surihani xpe..

cantiknye mak ngah..

itu xpntg..
yg pntg..
hati...klu masih ade pada kite..bersyukur lah..
klu hilang dlam keangkuhan dunia..mcm mne..

lindungi kami ya Allah...
amin..



ha..dikesempatan ini..aku nk ucap berbanyak2 terima kasih pada kawan2 aku utk reunion yg indah pada 3/2/2011..
kt bawah ni koleksi gmbr..
yg ni mmg sedap...xsia2 abg tengku g mengail kt sungai desa damai
















5 orang joint lia membebel:

Aiman said...

Dinda, kanda insaf.. Kita patut lebey bersyukur sebab benda ada di depan mata.. kann??

cik lia ye said...

betul tu kanda aiman..
kalau kite rase dugaan yg tuhan bgi kt kite tu berat..sebenarnye..org len dpt lgi berat..
sukur jom..

♥ ely nadiah ♥ said...

sooobb....ko nie memule dah wat aku tacing sbb hset ko hileng tak sudh2 tapi at last bile tgok bro encem suap2 tu geli paru2 aku gelak....ngengggg~~~
BTW mmg best la.....(best sbb ade [ic aku mkn mekdi....sian org kat palestin tu..T__T)...

*wehhh...aweks cun semua tu dah bleh kawen ker?

cik lia ye said...

hahaha...mungkin kot..aku xley lagi ely..
calon xde lagi..
hahaha...
ko bile lagi ely..?hihihi

mencari identiti said...
This comment has been removed by the author.