Pages

Friday, August 20, 2010

Arrange married???


Ape yg korg rse bile tjuk ni tbe2 t’kuar mse korg tgh borak2 dgn rkn sebaya korg..??
Ape korg nk ulas..?
Lau aku…aku ckp..wah..hepinye…sonok pe..
Lpas kawen bru b’cnte…
Sweet kot…nk tgur2 pn alahai malu2 tenggiling…
Nk pndg pn men curik2..malu lh katekan..
Ade kwn aku ckp…fuh..no way kot..
Diorg kawen dgn plhn sndri…
Aku..??actually..aku xtau gk ape akn jd klu aku kawen dgn situasi di atas..
Even aku ckp “wawwwwww…bestnye…”
Tpnye..in real situation..blh ke ckp mcm tu…
Ish3….btol3 entah…
Siyes xtau ape prasaannye..
Best ke..sedeh ke..
Yelar..korg pk lh kn..kot2 org tu ade yg istimewa dh ke..
Pastu kne lak pkse kawen dgn kite yg xseberapa ni..
Adesssss…mampu ke nk pndg muke org yg kite xcnta hri2..??
Org kate cnte blh dipupuk..
Yeke..??ye kot…xtry lg…mane nk tau kn…
Tp..situasi b’cnte lps kawen tu mmg best…best klu slbm kite kawen tu..hti kite xde cnta len..
Kirenye..cinte kite mmg khas lh utk bakal suami..wlu blm knl org tu…
Erm…tp..cube bygkn..korg dh syg org len..tibe2…korg kne pkse dgn mak bapak korg utk kawen dgn org len..
Pergh…nanah siut..
Mau lari dri umah ni…
Kawen..kawen..complicated nye…xmo kawen lh…
Erm..mak aku mrh lak aku ckp mcm tu..
Yelar..dye kate..nk jgk tgk ade org jge aku..
Mak..kak long blh jge diri sndri…
Hehehe…
Tah..ade jodoh..kawen lh..
Xde jdoh..diam aje..
Weeeeeeeeeee…

3 orang joint lia membebel:

aidanhime said...

Kalau aku la kan, aku xmo la kawen family rancang. Tapi da kalo mak aku kata die baik, aku on je. Tah la, aku rase kalo da mak aku kata laki tu baik, means die mmg baik.

Tapi aku da ckp kat parents aku da, aku mesti kawen lmbt...aku byk lagi perancangan masa depan..aku nak settlekan semua plan aku dulu before settle down.

Feiha said...

huhu.. saja na nyibuk kt sinie.. ktowg kawen pown xbrcinta... kalo na ikut kan la kan.. bcinta sbelum kawen pown lum tntu bhgia t.. mana2 same je.. perkahwinan ni mcm perjudian.. kita xtawu nasib kita.. mybe setaun dua bhgea... pastu ada pulak dugaan.. so as a women kita msti bsedia bila2 masa..
apa yg pntg kata mak den " kawenlah dgn org yg syg kita.."

cik lia ye said...

hohohoho...erm..thanx memberi kn komen yg bernas..
tu ar kn...maybe kite akn kate yes..and also..kate no..
sbb..smua nye kite xtau lg..
klu ade jdoh..then Allah itu lbh tau mane yg t'baik...